Quinoasalat m. broccoli

quinoasalat med broccoli
quinoasalat med broccoli

Quinoasalat med broccoli

Knasende lækkert tilbehør!
Samlet tid 30 minutter
Ret Frokost, Salat, Tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2,5 dl rå hvid quinoa
  • ½ blomkålshoved
  • ½ broccoli hoved
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 spsk. ristede solsikkekerner
  • 2 spsk. rapsolie
  • æblecidereddike
  • 1 lille tsk. sennep fx dijon
  • ½ tsk. agavesirup el honning/alm. sukker
  • 1-2 tsk. øko citronsaft
  • ½-1 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • friske krydderurter fx citrontimian eller persille

Sådan gør du
 

  • Kog quinoa i letsaltet vand i 20-25 minutter.
    2,5 dl rå hvid quinoa
  • Skær broccoli buketterne af stilken og skær hovederne over i halve. Benyt også gerne noget af stilken og skær i mindre firkanter. Blanchér dem i letsaltet vand i 1-2 minutter, stilken gerne lidt længere.
    ½ broccoli hoved
  • Skær blomkålsbuketterne i mindre dele og tørsteg på panden med en smule salt i 5 minutter. Kun lige nok til, at de får stegeskorpe men stadig har bid. Tør-rist solsikkekernerne på panden i et par minutter. Skær peberfrugten i mindre stykker.
    ½ blomkålshoved, 3 spsk. ristede solsikkekerner, 1 rød peberfrugt
  • Lad quinoa køle lidt af, inden alle ingredienser blandes.

Dressing

  • Bland olie, eddike, sennep, agavesirup, citronsaft, sennep og hvidløg samt salt og peber og smag til. Bland dressingen i salaten og tilsæt evt. hakkede friske krydderurter på toppen inden servering.
    æblecidereddike, 1 lille tsk. sennep, ½ tsk. agavesirup el honning/alm. sukker, 1-2 tsk. øko citronsaft, ½-1 fed hvidløg, Salt og peber, friske krydderurter, 2 spsk. rapsolie

Noter

 
 
Keyword Vegetar
Scroll to Top