Blandet salat
En lækker og smagfuld salat, der har et smukt farvespil!
Ingredienser
Salat
- Friske spinatblade
- 2 gulerødder skåret med aspargesskræller
- 1 peberfrugt i små tern
- 5 asparges i stykker
- ½ dl nødder fx mandler el. cashewnødder
- 75 gram fetaost i tern
Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 0,8 spsk sød balsamico fx hasselnødde balsamico glace
- 1 tsk citron
- salt og peber
Sådan gør du
- Lav dressingen og smag til. Lad den trække lidt.
- Skyl spinatbladene grundigt og lad vandet løbe fra. Skræl gulerødder og brug skrælleren til at lave lange tynde strimler af gulerødderne. Skær peberfrugterne i små stykker. Bræk asparges-enden af der, hvor den knækker naturligt, og skær asparges i mindre stykker. Rist nødderne på en tør pande, til de er gyldenbrune.
- Bland salaten, tilsæt feta og hæld dressingen i salaten. Vend salaten og top med ristede nødder
Noter
Tilsæt gerne friske krydderurter, fx citrontimian