salat med rejer og quinoa
salat med rejer og quinoa

Salat med rejer og quinoa

En flot og velsmagende salat med et thai-twist!
Samlet tid 28 minutter
Ret Aftensmad, Fisk, Frokost
Antal 4 portioner
Kalorier 399 kcal

Ingredienser
  

  • 200 gram rå sorte quinoa
  • 500 gram store rejer
  • ½ rødt spidskål
  • 150 gram blandede salatblade fx 1 pose færdigblandet salat
  • 200 gram ærter
  • 40 gram cashewnødder
  • Frisk koriander

Dressing

  • Saft fra 1,5 lime
  • 1 tsk sukker
  • 1,5 tsk fiskesauce
  • 1 tsk soyasauce

Sådan gør du
 

  • Start med at koge quinoa i letsaltet vand i 20-25 minutter.
  • Blande ingredienserne til dressingen, smag til og lad den trække lidt. Den skal både være sød og syrlig samt have et twist af umami (’kødsmag’) fra fiskesaucen. Ingen af smagene skal overtrumfe de andre.
  • Hak cashewnødderne groft og tørrist dem på en pande. Snit spidskål i lange, tynde strimler. Bland spidskål, salat, ærter og rejer sammen med dressingen.
  • Servér enten koriander bladene ved siden af, ovenpå salaten eller bland godt med blade rundt i salaten.

Noter

Edamame bønner gør sig også rigtig godt i salaten.
Er du glad for smagen af koriander og mynte sammen, kan mynte også med fordel tilsættes i salaten.
Hvis du ønsker en dressing med endnu mere bid, kan du tilsætte ½-1 finthakket chili og ½ cm finthakket ingefær.
Fiskesauce lugter i sig selv ikke særlig godt, men den er en fantastisk smagsgiver op imod det søde og sure for at give fantastiske dressinger!
 
Scroll to Top