Rodfrugt salat
Denne ret er så velsmagende og mættende! Og så er den simpel. Den fungerer fantastisk til laks eller med sorte bønner i salaten.
Ingredienser
- 600 gram søde kartofler
- 600 gram rødbeder
- 600 gram gulerødder
- 1 bundt forårsløg
- 1 spsk rapsplie
- Salt og peber
- 1 dl mandler 50g
- 1 dl persille
- 100 gram feta
- 2 spsk hasselnød
- balsamico glace
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader. Skyl og evt .skræl søde kartofler, rødbeder og gulerødder. Hvis der ikke er jord på, sidder der masser af gode vitaminer og mineraler i skrællen.
- Skær rodfrugterne ud i tern af 3-4 cm og læg dem på en bageplade med høje kanter ilagt bagepapir. Tilføj salt, peber og rapsolie og vend rundt. Bag rodfrugterne i ovnen i 35-40 minutter, til de er bløde og let gyldne på overfladen. Lad dem køle lidt af.
- Hak mandlerne og tørrist dem på en pande, til de er gyldne.
- Snit forårsløg i tynde ringe og hak persille fint. Bland alle ingredienserne i en stor skål og bland balsamico glace i. Smuldr feta osten henover inden servering.
- Bland alle ingredienserne i en stor skål og bland balsamico glace i. Smuldr feta osten henover inden servering.
Noter
Benyt gerne krydderi på rodfrugterne ved bagning, fx All Around krydderi fra Urtekram, timian, frisk hvidløg eller lignende.
Variér også gerne rodfrugterne, så der er pastinak eller persillerod i. Tilsæt gerne andre krydderier.