Rødbede hummus
En rigtig flot hummus, der er et sundere alternativ til den almindelige hummus.
Ingredienser
- 2 dl kikærter udblødte
- 200 gram kogte rødbeder i skiver
- 1 spsk tahin
- ½ lime Juicen fra limefrugten
- 2 fed hvidløg
- 1-2 tsk salt
- 1-2 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Kog rødbederne i ca. 20-25 min. med skind på, så de bevarer den flotte farve. Skyl dem i koldt vand og vrid skindet af, brug alternativt en kartoffelskræller. Skær dem i mindre stykker. Brug gerne handsker til opgaven.
- Hæld de udblødte kikærter ned i en hakker/food processor og tilsæt resten af ingredienserne, hold dog lidt igen med olien.
- Blend massen til den har en lind konsistens. Hvis massen er for fast, tilsættes lidt mere olie.
Noter
Servér fx med grove pitabrød med olie, salt, peber og frisk timian – i ovnen i ca. 20 min eller til de er ristede.
Billedet er fra Canva