Rødbede hummus

Rødbede hummus
Rødbede hummus

Rødbede hummus

En rigtig flot hummus, der er et sundere alternativ til den almindelige hummus.
Samlet tid 30 minutter
Ret Dressing og saucer, Tilbehør
Antal 6 portioner

Ingredienser
  

  • 2 dl kikærter udblødte
  • 200 gram kogte rødbeder i skiver
  • 1 spsk tahin
  • ½ lime Juicen fra limefrugten
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 tsk salt
  • 1-2 spsk olivenolie

Sådan gør du
 

  • Kog rødbederne i ca. 20-25 min. med skind på, så de bevarer den flotte farve. Skyl dem i koldt vand og vrid skindet af, brug alternativt en kartoffelskræller. Skær dem i mindre stykker. Brug gerne handsker til opgaven.
  • Hæld de udblødte kikærter ned i en hakker/food processor og tilsæt resten af ingredienserne, hold dog lidt igen med olien.
  • Blend massen til den har en lind konsistens. Hvis massen er for fast, tilsættes lidt mere olie.

Noter

Servér fx med grove pitabrød med olie, salt, peber og frisk timian – i ovnen i ca. 20 min eller til de er ristede.
Billedet er fra Canva
Scroll to Top