Pandekager med quinoa
Lækre, børnevenlige og super mættende pandekager med masser af bid!
Ingredienser
- 2,5 dl quinoa (kogt) 175g
- 2 æg
- 1 æble revet
- 10 mandler hakkede
- 1 spsk havregryn
- 1 tsk agavesirup
- 1,5 tsk fiberhusk
- ½-1 tsk kardemomme
- ½-1 tsk kanel
- 2 tsk Naturli Smørbar
Sådan gør du
- Kog quinoa i 20-25 min. i letsaltet vand og lad det køle lidt ned.
- Bland 2,5 dl kogt quinoa med resten af ingredienserne og lad massen sætte sig lidt.
- Smelt 1 tsk. smørbar på panden og brug en spiseske til at afmåle en pandekage. Steg dem ved jævn varme i 3-4 minutter og vend dem igen og steg i 1-2 minutter.
- Servér dem på brunchbordet eller til børnene en weekend – de er et sikkert hit!
Noter
Quinoa kan erstattes af havregrød, og hvis der ønskes en pandekage med grøntsager i stedet for frugt, så erstat æble med revet gulerod.
Der kan også tilsættes citronskal eller vanilje.
Fiberhusk er loppefrøskaller, der kan købes i fx Føtex, Matas og alle helsekost. Har du ikke dette, kan du også benytte mere havregryn eller chiafrø, der også suger væske til sig.
Naturli Smørbar kan erstattes af en anden smør eller olie efter smag.