Lynstegt kylling med et twist af thai
En nem og lækker ret, der smager himmelsk! Og så tager den ingen tid at lave. I thai køkkenet benyttes ofte sojasauce, fiskesauce, lime og sukker, der giver en fantastisk smag!
Ingredienser
- 500 gram kylling i strimler
- 2 rødløg i tynde strimler
- 2 gulerødder snittet i tynde skiver
- 200 gram broccoli i mindre buketter
- 1 rød peberfrugt
- 200 gram rød spidskål
- 200 gram rå fuldkornsnudler kogte
- 4 tsk sojasauce
- 4 tsk fiskesauce
- 1-2 tsk sukker
- 1-2 tsk limesaft
- 2 spsk rapsolie
- Evt. frisk koriander
- Evt. frisk mynte
Sådan gør du
- Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
- Skær og snit alle ingredienserne.
- Bland soja, fiskeolie, lime og sukker sammen og smag til. Den skal smage både surt, salt og sødt.
- Varm olien op i en wok. Lynsteg kyllingen nogle minutter og tilsæt løg og gulerødder, der steges med i et par minutter. Tilsæt peberfrugt, broccoli og spidskål og lad dem stege med i nogle minutter. Tilsæt saucen og de kogte nudler og vend forsigtigt retten rundt de sidste par minutter.
- Servér straks og pynt gerne med koriander, evt. også lidt hakket mynte.
Noter
Benyt blot de grøntsager du har i køleskabet. Kylling kan erstattes af andre former for kød, og retten kan også laves med æg i stedet for. Tilsæt også gerne hvidløg til retten.
Strø også gerne retten med stegte sesamfrø. Lime kan erstattes af citron.