Lakselasagne med spinat
En lækker og mager lasagne, hvor mornay saucen er erstattet af spinat og hytteost!
Ingredienser
- 2 alm løg
- 500 gram spinat frisk el frost
- 500 gram hytteost 1 5%
- 1 tsk muskatnød
- 400 gram laks
- 60 gram mozzarella
- 1 tsk rapsolie
- 8 stk fuldkorns lasagneplader
- salt og peber
Sådan gør du
- Hvis du kan lide bløde lasagneplader, så kog evt. disse i 8 minutter i kogende vand inden brug.
- Optø spinaten hvis der bruges frossen spinat. Hak løgene fint og steg dem gyldne i olie. Tilsæt hakket spinat og den revne muskatnød og rør rundt et par minutter ved medium varme. Tilsæt hytteost og lad denne smelte ved lav varme. Hvis det går for hurtigt, skiller hytteosten. Smag til med salt og peber.
- Skær laksen i mindre stykker og placer spinatsaucen og laks i en form, læg 4 lasagneplader ovenpå. Læg endnu et lag laks og spinatsauce og lasagneplader, og top med spinatsauce og laks. Drys med revet mozzarella på toppen.
- Tilberedes i alm. ovn ved 180 grader i 30-40 minutter. Hvis lasagnen bliver hurtigt brun på toppen, kan der lægges sølvpapir henover.
Noter
Tilsæt gerne andre krydderier og grøntsager til lasagnen, fx tomater i skiver.