Kyllingenuggets med rodfritter
En rigtig børnefavorit med fritter og gnavegrønt.
Ingredienser
- 400 g hakket kyllingekød
- 1,5 dl rugmel
- 1 dl knuste cornflakes
- Salt og peber
- 3 søde kartofler
- 2 gulerødder
- 2 rødbeder
- 5 spsk. rapsolie
- 1,5 dl ketchup
- 1 agurk
- 1 rød peberfrugt
- 1 stor gulerod
Sådan gør du
Rodfritter
- Tænd ovnen på 200 grader (180 grader ved varmluft). Skyl og skræl søde kartofler, gulerødder og rødbeder. Skær rodfrugterne i mindre både, de søde kartofler i lidt større både (da de hurtigere bliver færdigtilberedte), bland det hele på en bradepande med salt, peber og olie og bag 35-45 minutter i ovnen.
Kyllingenugget
- Rør kyllingekødet med salt. Bland i en dyb tallerken rugmel og knuste cornflakes med 1 tsk salt og lidt peber. Form små boller og tryk dem lidt flade (fx 3×2 cm). Vend dem i rugmelet og steg dem på en pande i max 3 spsk. olie. De må gerne have steder, der ikke er ’våde’ af olien. De kan også tørsteges.
Gnavegrønt
- Skær agurk, peberfrugt og gulerod i mindre stave.
Sauce verte
- Se opskrift
- Servér nuggets med rodfritter, gnavegrønt, ketchup og sauce verte