Kyllingenuggets med rodfritter

Nugget med pommes frites af rodfrugter
Nugget med pommes frites af rodfrugter

Kyllingenuggets med rodfritter

En rigtig børnefavorit med fritter og gnavegrønt.
Samlet tid 50 minutter
Ret Aftensmad, Fjerkræ
Antal 4 portioner
Kalorier 534 kcal

Ingredienser
  

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1,5 dl rugmel
  • 1 dl knuste cornflakes
  • Salt og peber
  • 3 søde kartofler
  • 2 gulerødder
  • 2 rødbeder
  • 5 spsk. rapsolie
  • 1,5 dl ketchup
  • 1 agurk
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 stor gulerod

Sådan gør du
 

Rodfritter

  • Tænd ovnen på 200 grader (180 grader ved varmluft). Skyl og skræl søde kartofler, gulerødder og rødbeder.
    Skær rodfrugterne i mindre både, de søde kartofler i lidt større både (da de hurtigere bliver færdigtilberedte), bland det hele på en bradepande med salt, peber og olie og bag 35-45 minutter i ovnen.

Kyllingenugget

  • Rør kyllingekødet med salt.
    Bland i en dyb tallerken rugmel og knuste cornflakes med 1 tsk salt og lidt peber.
    Form små boller og tryk dem lidt flade (fx 3×2 cm). Vend dem i rugmelet og steg dem på en pande i max 3 spsk. olie. De må gerne have steder, der ikke er ’våde’ af olien. De kan også tørsteges.

Gnavegrønt

  • Skær agurk, peberfrugt og gulerod i mindre stave.

Sauce verte

  • Se opskrift
  • Servér nuggets med rodfritter, gnavegrønt, ketchup og sauce verte

Noter

 
 
Scroll to Top