Havregrynsmuffins
Rigtig lækre, smagfulde og mættende muffins, der er nemme at have med på farten. 2 styk af disse udgør et meget mættende mellemmåltid.
Ingredienser
- 2 dl havregryn
- 15 stk mandler hakkede
- 4 spsk hytteost 1 5%
- 0,75 dl minimælk
- 2 medium æg
- 3 spsk skyr gerne med smag
- 1 æble
- 2 spsk Sukrin el. sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 1,5 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt kanel
- 2 tsk citronskal
Sådan gør du
- Overhæld havregryn med 1-2 dl kogende vand og lad det stå og trække lidt, til det bliver en grød. Lad det køle af.
- Hak mandler og skær æble i små tern.
- Tilsæt alle ingredienser i grøden og rør rundt.
- Hæld i muffinsforme og bag ved 190 grader i 35-30 minutter, muligvis lidt længere tid afhængig af størrelsen på formen.
Noter
Fyldet kan nemt varieres: I stedet for æble og krydderier kan der fx benyttes banan og kakaopulver. Du kan også benytte andre surmælksprodukter, vælge andre frugter – bær giver fx et friskt og syrligt twist, variere nødderne eller fx tilsætte quinoa. Benyt gerne hvad du har i køleskabet.
Billedet er taget af Shannon Lee fra Pixabay