Grønkålssalat

Salat med grønkål

Salat med grønkål

Grønkålssalat

En lækker, frisk vintersalat!
Samlet tid 20 minutter
Ret Salat
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 200 gram grønkål
  • 200 gram rød spidskål eller 100 – 125 gram rosenkål
  • 1 stk granatæble
  • 1 stk appelsin
  • 60 gram pekannødder

Dressing

  • 2 spsk rapsolie eller olivenolie
  • 1 spsk balsamico elller æblecidereddike
  • 1 tsk honning eller agavesirup
  • 1 tsk dijonsennep
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Hvis du benytter rosenkål: Tag de yderste blade af rosenkålene, skær stokken af og skær dem i kvarte. Steg rosenkål gyldne på en pande i lidt rapsolie og tilsæt lidt salt og en smule peber.
  • Bland dressingen og smag den til. Lad den trække indtil servering.
  • Udtag kernerne fra granatæblet (jeg plejer at skære granatæblet over i 4 dele og vende vrangen ud – dernæst er kernerne nemme at få ud og det sviner ikke så meget). Hak pekan nødder og steg dem gyldne på en tør pande.
  • Skyl grønkålen (og den røde spidskål, hvis du benytter denne istedet for rosenkål) og snit den fint. Læg  evt. kålen i en pose med lidt af dressingen eller blot olie og massér olien ind i bladene. Det blødgør disse.
  • Filetér appelsinen: Skær skrællen af appelsinen og skær nu hver enkelt appelsinbåd ud ved at skære ned på hver side af båden, så selve hinden undgås. Saften fra resterne af appelsinen kan med fordel presses i salaten.
  • Rist pekannødder på en pande, dette frigiver smag. Se under tips for, hvordan du kan opgradere nødderne endnu mere.
  • Bland nu kål, appelsiner og granatæbler med dressingen, og hæld pekannødder henover.
Scroll to Top