Friske forårsruller

Friske forårsruller

En let, lækker og frisk ret, som I selv opbygger undervejs. Rullerne er fantastisk smagfulde og nemme at variere. Og så er det en sjov måde at spise sund mad på.

Ingredienser
  

  • 500 gram rejer kylling, oksekød eller tofu – i tynde strimler
  • 1 agurk skåret i tynde skiver
  • 2 gulerødder skåret i tynde skiver
  • 1 bundt forårsløg skåret i tynde skiver
  • 1 avocado (stor) skåret i skiver
  • Spinat spidskål eller fx grønkål i tynde strimler
  • 200 gram nudler fx glasnudler eller grove nudler
  • Frisk mynte og koriander
  • Rispapir 12 stk. i en pose
  • Dressing: fx sød chili sauce soya eller mango chutney

Sådan gør du
 

  • Steg kylling, oksekød, rejer eller tofu på panden i lidt olie, salt og peber, evt. først i en lage af 1 chili, 2 fed hvidløg og 1 tsk. ingefær blandet med 1 spsk. rapsolie. Skyl og skær alle grøntsagerne i tynde skiver eller strimler og læg dem i skåle/på fade.
  • Kog nudlerne efter anvisning på pakken.
  • Lad et stykke rispapir opbløde i et fad med lunkent vand i 30-60 sekunder – vær opmærksom på at rispapiret ikke knække, inden det bliver blødt.
    Tag rispapiret op og læg det fladt på tallerkenen. Hvis det krøller sammen, tag det blot ned i vandet igen og ret det ud.
    Anret nudler, grøntsager, kød/rejer/tofu samt de friske krydderurter på midten af rispapiret med plads i hver side – pas på ikke at overfylde papiret.
    Fold siderne ind og rul stramt først den ene side og så den anden side.
    Herefter kan forårsrullen dyppes i den valgte dressing.

Noter

Billedet er taget af Emily Webster fra Unsplash
 
Scroll to Top