Cremet pasta med laks
En lækker og cremet ret med et flot farvespil. Retten indeholder mange sunde fedtsyrer, mættende proteiner og fibre.
Ingredienser
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk rapsolie
- 1 rød peberfrugt stor
- 300 gram broccoli
- 250 gram madlavningsfløde Oma 4%
- 400 gram laks
- 200 gram spaghetti af sorte bønner
- Salt og peber
Sådan gør du
- Hak løg, pres hvidløg, skær peberfrugt i tern og broccoli i mindre buketter. Skær laks i tern på et par cm. Steg løg gyldne i lidt olie og tilsæt de pressede hvidløg. Kog pastaen efter anvisningerne på pakken – kun al dente, så der stadig er bid i. De skal tilsættes retten efterfølgende og koges færdige deri.
- Tilsæt broccoli og peberfrugt og steg i yderligere et par minutter. Tilsæt madlavningsfløde og laksestykkerne, og lad retten simre i 5 minutter, eller til laksen har skiftet farve. Tilsæt den kogte spaghetti og smag til med salt og peber.
Noter
Spaghetti/pasta baseret på bælgfrugter (bønnepasta) har et meget højt indhold af både protein og fibre sammenlignet med almindelig pasta. De mætter også rigtig godt.
Retten er meget nem at variere; skift laksen ud med anden form for fisk og brug de grøntsager, der er i køleskabet. Retten fungerer også fint med frosne grøntsager, fx edamame bønner, grønne bønner og ærter.
Tilsæt krydderier efter eget valg.