Chokoladekage med quinoa

Chokoladekage med quinoa

En rigtig lækker kage, der indeholder flere sunde fibre (og derfor mætter den også rigtig godt) og sunde fedtsyrer både fra mandler og olie. Kagen får meget af sin lækre konsistens fra havregryn, quinoa og æg.
Bagetid 25 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Søde sager
Antal 8 portioner

Ingredienser
  

  • 1 dl quinoa kogt
  • 4 æg
  • 1 dl dadler
  • 2 spsk sukker sukrin eller stevia sukker
  • 1 dl havregryn
  • 5 spsk kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 8 spsk rapsolie
  • 15 mandler hakket
  • 40 gram mørk chokolade hakket

Sådan gør du
 

  • Kog quinoa efter anvisning på pakken, og lad det køle af.
    Blend æg med dadler, olie, sukker, bagepulver og havregryn.
    Når quinoa er afkølet, blandes det i dejen sammen med hakkede mandler og chokolade.
    Ønskes en mere lind kage, kan quinoa blendes med den resterende masse, inden mandler og chokolade tilsættes.
  • Bages ved 200 grader i ca. 25 minutter.

Noter

Jeg havde ikke dadler nok til at lave kagen kun på dette, så jeg tilsatte også sukker. Du kan derfor med fordel benytte kun dadler eller fx kun sukker eller kulhydrat-reduceret sukker som sukrin eller stevia sukker. Mandler kan erstattes af andre nødder, og du kan med fordel vælge en mørk chokolade med smag, fx orange.
Du kan fx prøve at tilsætte dejen moden banan, æbletern eller friskpresset appelsin saft.
Scroll to Top