Chili con carne
En lækker udgave af chili con carne med lidt flere grøntsager og en lækker guacamole til.
Ingredienser
- 180 gram rå brune ris
- 400 gram hakket oksekød 5-7%
- 1 tsk rapsolie
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 chili
- 2 peberfrugter
- 2 porrer
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kidneybønner i chilisauce
- Salt og peber
- 1½ tsk spidskommen
- 1 avokado stor moden
- 0,5 dl kvark 1% eller cheasy fraise 5%
- 1 spsk citronsaft
Sådan gør du
- Kog ris efter anvisning på pakken.
- Hak løg, hvidløg og chile fint og skær peberfrugter og porrer i mindre skiver. Sautér løg, hvidløg og chili i olie.
- Tilsæt kødet og brun dette under omrøring. Tilsæt peberfrugter og porrer. Hæld flåede tomater og kidneybønner i retten og lad den simre i 30 minutter. Krydr med salt, peber og 1 tsk. spidskommen.
- Mos avokadoerne. Rør kvark, citronsaft og ½ tsk spidskommen i. Servér chili con carne med guacamole og ris til.
Noter
Tilsæt evt. hvidløg i guacamolen. Tilføj også gerne andre grøntsager, fx gulerødder eller andre rodfrugter.
Billedet af taget af Remcoosculiflowers fra Pixabay