Chili con carne

Chili con carne

En lækker udgave af chili con carne med lidt flere grøntsager og en lækker guacamole til.
Simretid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Aftensmad
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

  • 180 gram rå brune ris
  • 400 gram hakket oksekød 5-7%
  • 1 tsk rapsolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 chili
  • 2 peberfrugter
  • 2 porrer
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kidneybønner i chilisauce
  • Salt og peber
  • tsk spidskommen
  • 1 avokado stor moden
  • 0,5 dl kvark 1% eller cheasy fraise 5%
  • 1 spsk citronsaft

Sådan gør du
 

  • Kog ris efter anvisning på pakken.
  • Hak løg, hvidløg og chile fint og skær peberfrugter og porrer i mindre skiver. Sautér løg, hvidløg og chili i olie.
  • Tilsæt kødet og brun dette under omrøring. Tilsæt peberfrugter og porrer. Hæld flåede tomater og kidneybønner i retten og lad den simre i 30 minutter. Krydr med salt, peber og 1 tsk. spidskommen.
  • Mos avokadoerne. Rør kvark, citronsaft og ½ tsk spidskommen i.
    Servér chili con carne med guacamole og ris til.

Noter

Tilsæt evt. hvidløg i guacamolen. Tilføj også gerne andre grøntsager, fx gulerødder eller andre rodfrugter.
Billedet af taget af Remcoosculiflowers fra Pixabay
Keyword Kød
Scroll to Top