Burger med rodfritter
Burgere er bare lækre! Her med en coleslaw og bagte rodfrugter!
Ingredienser
- 2 gulerødder
- 100 gram spidskål
- ½ dl fromage frais eller cheasy fraiche 5%
- 1 spsk mayonnaise
- 1 tsk. honning
- 1 tsk. sennep
- Salt og peber
- Evt. lidt æblecidereddike
Sådan gør du
Rodfrugter i ovnen:
- Skyl og skræl søde kartofler, pastinak og rødbeder. Skær rodfrugterne i mindre både, de søde kartofler i lidt større både (da de hurtigere bliver færdigtilberedte), bland det hele på en bradepande med salt, peber og olie og bag 35-45 minutter i ovnen.
Bøffer
- Form det hakkede kød til 6 flade bøffer og krydder dem med salt og peber. Steg på en varm pande i lidt olie, ca. 5 minutter på hver side. Hvis kyllingebryster: Skær kyllingebrysterne over i fladere stykker, krydder dem og steg på panden i 5-7 minutter på hver side.
Coleslaw
- Snit gulerødder og spidskål fint. Bland fromage frais/cheasy fraiche med mayonnaise, honning, sennep, alt og peber og smag evt. til med lidt æblecidereddike.
- Grøntsager: Skær skiver af tomater, agurker, peberfrugt og rødløg. Bland dressingen med gulerødder og spidskål og lad coleslawen trække lidt.
Klar til servering
- Varm bollerne i ovnen efter anvisning på pakken og byg herefter jeres egen burger.
Noter
Hvis børnene ikke er til coleslaw, så servér grøntsagsstænger af gulerødder, agurker, peberfrugter og tomater.
Er børnene ikke til pastinakker, bag da gulerødder i stedet for. Søde kartofler kan udskiftes med helt almindelige kartofler.
Bøffen kan også varieres med en købt plantebøf eller fx linse- eller quionadeller (se opskrift), der er formet større og fladere. Billedet er taget af Brandon Morgan fra Unsplash
Er børnene ikke til pastinakker, bag da gulerødder i stedet for. Søde kartofler kan udskiftes med helt almindelige kartofler.
Bøffen kan også varieres med en købt plantebøf eller fx linse- eller quionadeller (se opskrift), der er formet større og fladere. Billedet er taget af Brandon Morgan fra Unsplash