Bulgursalat med kylling
Masser af knas og smag i denne orientalsk inspirerede salat.
Ingredienser
- 500 gram kylling
- 2 spsk karry
- 2 tsk rapsolie
- 150 gram grov bulgur rå
- 2 tsk salt
- 1 bundt forårsløg
- 100 gram friske babyspinat blade
- 1 blomkålshoved 300g
- 2 peberfrugter
- 1 gulerod stor
- 40 gram hakkede mandler
- 3 spsk Sød mangochutney
- Friske krydderurter fx koriander og mynte eller persille og timian
Sådan gør du
- Kog den grove bulgur med salt efter anvisningerne på pakken. Skær kyllingen i mindre strimler. Opvarm en pande og steg karry af i den varme olie. Karryen skal kort bruse op, hvorefter kyllingen steges gylden.
- Hak forårsløg fint, snit peberfrugter i mindre strimler, skyl og riv spinat i mindre stykker, skær buketterne af blomkålshovedet og skær de større buketter over til mindre buketter. Stilken kan også benyttes. Overhæld blomkålsbuketterne med kogende vand med salt i og lad stå med låg i 1-2 minutter. De skal stadig have bid. Benyt en kartoffel- eller aspargesskræller til at snitte lange strimler af guleroden – kernen af guleroden kan blot skæres til mindre tern.
- Rist de hakkede mandler på en tør pande og hak de valgte krydderurter fint.
- Bland kylling, bulgur og grøntsager sammen og vend mangochutney i. Pynt med mandlerne og de hakkede krydderurter.
Noter
Ønskes en stærkere bulgursalat, vælg da en stærk mangochutney.
Grøntsagerne til salaten kan også varieres. Prøv fx grønne bønner eller edamame bønner i salaten også.
I stedet for grov bulgur kan også benyttes perlebyg eller perlespelt.