Brunchpandekager
En sundere variant af de klassiske brunch pandekager på havregryn og fintmalet grovmel.
Ingredienser
- 2½ dl finvalsede havregryn
- 2½ dl mælk gerne kærnemælk
- 1 dl hvid hvede fintmalet fuldkornsmel
- 2 æg
- 1 spsk sukker
- ½ tsk natron
- ½ tsk kardemomme stødt
- 1 knsp salt
- 2 spsk flydende fedtstof
Sådan gør du
- Sæt havregrynene i blød i mælken i ca. 15 min.
- Pisk mel, æg, sukker, natron, kardemomme og salt i. Tilsæt fedtstoffet, og pisk dejen helt glat.
- Fordel knap ½ dl dej på en stegepande og steg i 2-3 min. Vend pandekagen og steg færdig på den anden side. Hvis stegepanden har teflonbelægning, behøves ikke ekstra fedtstof. Bag i alt ca. 14 små pandekager.
Noter
Lav alternativt brunchpandekager med blåbær. 100 g blåbær, gerne frosne, vendes i dejen efter et kort opkog, inden pandekagerne bages.
Billedet er taget af Kasiadziem fra Pixabay