Brunchpandekager

En sundere variant af de klassiske brunch pandekager på havregryn og fintmalet grovmel.
Samlet tid 20 minutter
Ret Mellemmåltider, Morgenmad, Søde sager
Antal 14 pandekager (ca)

Ingredienser
  

  • dl finvalsede havregryn
  • dl mælk gerne kærnemælk
  • 1 dl hvid hvede fintmalet fuldkornsmel
  • 2 æg
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk kardemomme stødt
  • 1 knsp salt
  • 2 spsk flydende fedtstof

Sådan gør du
 

  • Sæt havregrynene i blød i mælken i ca. 15 min.
  • Pisk mel, æg, sukker, natron, kardemomme og salt i. Tilsæt fedtstoffet, og pisk dejen helt glat.
  • Fordel knap ½ dl dej på en stegepande og steg i 2-3 min.
    Vend pandekagen og steg færdig på den anden side. Hvis stegepanden har teflonbelægning, behøves ikke ekstra fedtstof.
    Bag i alt ca. 14 små pandekager.

Noter

Lav alternativt brunchpandekager med blåbær. 100 g blåbær, gerne frosne, vendes i dejen efter et kort opkog, inden pandekagerne bages.
Billedet er taget af Kasiadziem fra Pixabay
Scroll to Top