Bønnesalat

En meget mættende og velsmagende salat, der med fordel kan benyttes som hovedret med fx brød til. Benyttes der bælgfrugter på dåse, tager retten ingen tid at lave!
Samlet tid 15 minutter
Ret Aftensmad, Salat, Tilbehør
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

  • 175 gram tørrede bønner el. 1 dåse røde kidney
  • 175 gram tørrede brune bønner el. 1 dåse brune bønner
  • 1 dåse kikærter
  • 2 røde peberfrugter snittet fint
  • 10 radiser snittet fint
  • 8 forårsløg snittet fint
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 spsk ketchup
  • 1 fed hvidløg presset
  • ½ tsk sød chilisauce

Sådan gør du
 

Ved tørrede bønner

  • Sæt bønner og kikærter i blød i ca. 10 timer inden brug, og kog dem derefter i ca. 20 minutter – test en enkelt og se, om de har fået nok. De skal hverken være for hårde eller smattede.

Ved bønner på dåse

  • skyl bønner og kikærter i et dørslag, så væden skylles af.

Bland salaten

  • Snit peberfrugt, radiser og forårsløg fint og bland med bønner og kikærter. Bland dressingen og tilsæt den salaten. Lad gerne salaten trække lidt inden servering.

Noter

Spis gerne denne salat med groft brød til – eller tilsæt fx kogt perlespelt
Tilsæt gerne flere grøntsager til salaten.
 
Keyword Plantebaseret
Scroll to Top