Blomkålssalat

Salat med blomkål og radiser med basilikum
Salat med blomkål og radiser med basilikum

Blomkålssalat

En mættende grov salat med flotte farvenuancer.
Samlet tid 10 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Antal 4 portioner
Kalorier 161 kcal

Ingredienser
  

  • 1/2 blomkål
  • 2 dl ærter
  • 2 dl edamame bønner
  • ½ rødløg
  • 1 bundt radiser
  • 75 gram feta
  • 1 bundt persille eller citrontimian
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamico gerne en glace med smag
  • Skal af ½ øko citron
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Hvis edamame bønner og ærter købes på frost, start da med at overhælde dem med kogende vand og lade dem stå med låg et par minutter.
  • Riv blomkål i tynde skiver på et rivejern/mandolinjern eller skær det fint med en skarp kniv. Bland blomkål med ærter og edamame bønner.
  • Hak rødløget fint og skær radiserne i tynde skiver og bland dem i salaten. Hak persillen og vend den i salaten. Rør olie, balsamico, citronskal, salt og peber sammen og vend dressingen i salaten. Smuldr feta henover.

Noter

Du kan variere salaten ved fx at tilsætte ristede nødder eller pinjekerner, tilsætte tomater i stedet for radiser, blomkålsbuketter eller hvad du ellers har i køleskabet.
Scroll to Top