Blomkålssalat
En mættende grov salat med flotte farvenuancer.
Ingredienser
- 1/2 blomkål
- 2 dl ærter
- 2 dl edamame bønner
- ½ rødløg
- 1 bundt radiser
- 75 gram feta
- 1 bundt persille eller citrontimian
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk balsamico gerne en glace med smag
- Skal af ½ øko citron
- salt og peber
Sådan gør du
- Hvis edamame bønner og ærter købes på frost, start da med at overhælde dem med kogende vand og lade dem stå med låg et par minutter.
- Riv blomkål i tynde skiver på et rivejern/mandolinjern eller skær det fint med en skarp kniv. Bland blomkål med ærter og edamame bønner.
- Hak rødløget fint og skær radiserne i tynde skiver og bland dem i salaten. Hak persillen og vend den i salaten. Rør olie, balsamico, citronskal, salt og peber sammen og vend dressingen i salaten. Smuldr feta henover.
Noter
Du kan variere salaten ved fx at tilsætte ristede nødder eller pinjekerner, tilsætte tomater i stedet for radiser, blomkålsbuketter eller hvad du ellers har i køleskabet.