Bagte æbler med mandelfyld
En smagfuld dessert med karamelliserede æbler.
Ingredienser
Bagte æbler
- 60 gram brun farin
- 1 tsk kanel
- 1 spsk vand
- 50 gram mandler grofthakkede
- 4 æbler
Vaniljecreme
- 3 dl skyr el andet nøglehulsmærket surmælksprodukt
- 2 tsk. sukker el. sukrin/stevia sukker
- 1½ tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Rør farin, kanel, vand og mandler sammen til en mandelmasse. Fjern kernehuset fra æblerne med en teske, men bevar æblerne hele (undgå at lave huller i bunden). Fordel mandelmassen i de fire æbler og læg dem i et ildfast fad og bag dem i ovnen i 20-25 min. ved 200 grader.
- Rør alle ingredienserne til vaniljecremen sammen og spis æblerne med vaniljecreme til, mens de endnu er varme.
Noter
Du kan reducere på kalorieindholdet ved at reducere i mængden af brun farin og mandler. Vaniljecremen kan evt. erstattes af vaniljeskyr
Billedet er taget af David B Townsend fra Unsplash