Linsedeller/Linsepaté

Linsedeller
Linsedeller

Linsedeller/Linsepaté

Rigtig lækre vegetariske frikadeller baseret på røde linser og grøntsager. De er rigtig nemme at variere med, hvad end du har i skabene derhjemme. Du kan også tage hele farsen i en form og bage den i ovnen som paté.
Samlet tid 25 minutter
Ret Aftensmad
Antal 4 portioner
Kalorier 97 kcal

Ingredienser
  

  • 2,5 dl røde linser
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 1 blomkål
  • 2 store gulerødder
  • 100 gram mandler
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 4 spsk havregryn
  • 2 spsk karry
  • Salt og peber
  • 2 spsk rapsolie

Sådan gør du
 

Fars

  • Kog linserne i grøntsagsbouillon i ca. 15-20 minutter, til de er møre og lettere udkogte.
  • Riv blomkål, løg og gulerødder på den grove side af et givejern og pres hvidløg. Hak mandlerne – ikke for groft.
  • Rør derefter alle ingredienser sammen og lad farsen hvile lidt.

Frikadeller

  • Form farsen til frikadeller og steg dem i lidt olie i 5-6 minutter på hver side. De kan også bages i ovnen ved 200 grader i 20-25 min.

Paté

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Beklæd en bageform med bagepapir og læg farsen heri.
  • Bag i ovnen i 25 minutter, eller til farsen er gennembagt.

Noter

I stedet for karry kan tilsættes masser af friske krydderurter eller andre krydderier efter eget valg.
Keyword Plantebaseret
Scroll to Top