Linsedeller/Linsepaté
Rigtig lækre vegetariske frikadeller baseret på røde linser og grøntsager. De er rigtig nemme at variere med, hvad end du har i skabene derhjemme. Du kan også tage hele farsen i en form og bage den i ovnen som paté.
Ingredienser
- 2,5 dl røde linser
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 1 blomkål
- 2 store gulerødder
- 100 gram mandler
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 æg
- 4 spsk havregryn
- 2 spsk karry
- Salt og peber
- 2 spsk rapsolie
Sådan gør du
Fars
- Kog linserne i grøntsagsbouillon i ca. 15-20 minutter, til de er møre og lettere udkogte.
- Riv blomkål, løg og gulerødder på den grove side af et givejern og pres hvidløg. Hak mandlerne – ikke for groft.
- Rør derefter alle ingredienser sammen og lad farsen hvile lidt.
Frikadeller
- Form farsen til frikadeller og steg dem i lidt olie i 5-6 minutter på hver side. De kan også bages i ovnen ved 200 grader i 20-25 min.
Paté
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Beklæd en bageform med bagepapir og læg farsen heri.
- Bag i ovnen i 25 minutter, eller til farsen er gennembagt.
Noter
I stedet for karry kan tilsættes masser af friske krydderurter eller andre krydderier efter eget valg.