Grahamsbrød
Dette brød er meget luftigt og et meget nemt brød at bage!
Ingredienser
- 25 gram gær
- 5 dl lunken vand
- 2 tsk salt
- 350 gram grahamsmel
- 500 gram hvedemel
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og grahamsmel. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen, til den er fast og blød.
- Lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 30 min.
- Herefter æltes dejen hurtigt igennem og kommes i en rugbrødsform med bagepapir. Lad det efterhæve ca. ½ time, til brødet er hævet op til formens kant.
- Varm ovnen op til 250 grader. Sæt brødet i ovnen og skru så ned på 200 grader.
- Bag det i ca. 30 min, til skorpen er sprød og brødet lyder hult.
- Tag det ud af formen og lad det køle helt af på en rist.
Noter
Grahamsmel kan udskiftes med rugmel og dejen kan tilsættes forskellige gryn, frø og kerner.
Billedet er taget af Hermaion fra Pexels