Appelsin-Mandelkage

Appelsin-Mandelkage

En meget lækker, frisk og saftig mandelkage med fokus på de sunde fedtsyrer. Kagen kan også gøres endnu mere fiberrig ved at benytte grovmel.
Bagetid 40 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret Søde sager
Antal 12 stykker

Ingredienser
  

  • 75 gram mandler
  • 3 æg
  • 175 gram sukker
  • 2 appelsiner ubehandlede
  • 175 gram hvedemel el grahamsmel
  • ½ tsk natron
  • 1 knivspids salt
  • ½ dl mandelolie – eller nøddeolie
  • 1 dl appelsinsaft eller -juice

Sådan gør du
 

  • Hak mandlerne fint. Pisk æggene med sukker og fintrevet skal af den ene appelsin til et hvidt og luftigt skum. Bland hvedemel, natron og salt sammen og vend det i æggemassen sammen med mandler, olie og appelsinsaft.
  • Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 40 minutter ved 180 grader. Stik midt i kagen med en strikkepind eller tændstik – sidder der ubagt dej på, skal kagen bage længere tid.
    Drys revet appelsinskal over kagen, lav lidt huller i kagen med en strikkepind el., pres saften af de to appelsiner og hæld den over den varme kage. Dette gør den endnu mere saftig.
    Lad kagen køle af.

Noter

For en endnu grovere kage, udskift da hvedemelet, eller halvdelen af hvedemelet, med grahamsmel. Mandel/nøddeolie kan evt. udskiftes med en smagsneutral rapsolie.
Billedet er taget af Tortugadatacorp fra Pixabay
Scroll to Top