Medister med grønkål og blomkålsris
Et moderne twist på den klassiske medister serveret med en smagfuld grønkålssauce og blomkålsris med et twist af hvidløg.
Ingredienser
- 500 gram medister 7-10% fedt, fx af kylling
- 3 spsk rapsolie
- 1 stort rødløg finthakket
- 400 gram grønkål finthakket
- 400 ml madlavningsfløde 4%
- 1-2 tsk citronsaft
- 1 tsk sukker
- 1 tsk revet muskat
- 1 stort blomkål revet
- 4-8 fed hvidløg pressede
- Salt og peber
Sådan gør du
- Steg medisteren i 1 tsk. rapsolie ved jævn varme i 12-15 minutter. Vend undervejs
Blomkålsris
- Riv blomkålen på den grove side af et rivejern. Undgå at benytte stokken. Hak rødløget og grønkålen fint og pres hvidløgsfedene. Ønskes blomkålsris med en stærkere hvidløgssmag benyttes 8 fed hvidløg, alternativt ned til 4 fed.
- Rist hvidløg i 1 spsk. olie på panden uden at det bliver brunt og tilsæt blomkål. Steg ved jævn varme og omrør, så risene langsomt bliver brune. Det tager 10-12 minutter.
Grønkåls stuvning
- Steg det hakkede løg gyldent i 1 spsk. olie. Tilsæt de hakkede grønkålsblade og lad dem stege ved svag varme i 6-8 min, indtil grønkålen er faldet sammen og både løg og kål er bløde. Tilsæt madlavningsfløde, muskatnød, citronsaft, sukker, salt og peber og lad det simre, indtil det sætter sig. Smag til.
Noter
Servér gerne med groft brød til.